Професійні кавомашини
Категорії
Назва даних пристроїв походить від особливого гнізда, призначеного для заповнення порошком кави. Воно називається «холдер» або «ріжок», що визначає тип цього різновиду кавових апаратів. Призначення ріжкових кавомашин полягає у приготуванні конкретного виду кави – еспресо, а також різноманітних напоїв, що мають еспресо у своїй основі.
Серед конструктивних елементів даних моделей можна зустріти вбудовану можливість помелу зерна, здатність автоматично виробляти відключення пристрою, а також капучинатор, необхідний для збивання молока, як вимагають окремі рецепти кавових напоїв. Існує кілька принципів функціонування ріжкових кавоварок, зокрема – помповий та паровий. У першому випадку гаряча вода проходить через порошок кави під великим тиском. У другому випадку відбувається приблизно те саме, проте функцію води замінює гаряча пара.
У ріжкових апаратів є свої переваги та недоліки.
- До переваг можна віднести: високу швидкість приготування кави;
- можливість підтримувати температуру напоїв;
- відносно мала витрата кавових зерен;
- здатність створювати гарну пінку на поверхні напою;
- вельми тривалий термін роботи;
- наявність додаткових функціональних елементів у окремих моделях.
Серед недоліків можна виділити:
- відносно складний догляд за пристроєм;
- мала кількість рецептів, які здатна виробляти кавоварку;
- досить великі габарити;
- Вища вартість.